5 Plugins du måste ha
plugins-blue

Varje gång jag sätter upp en ny WordPress så är det några plugins jag aldrig är utan.
Jag tänkte skriva upp dem här och tala om varför jag använder dessa.

1. All in One SEO Pack

Detta är ett starkt plugin som framför allt ser till att dina titlar talar om vad som ses på sidan och inte stannar kvar som en statisk titel av din hemsidas namn.

2. Google Analyticator

Det här pluginet ser till att din Google Analytics spårningskod dyker upp på alla bloggens sidor. Den kan dessutom spåra utgående länkar och hjälpa dig med event spårning.

3. Google XML Sitemaps

Detta plugin genererar en XML webbkarta så att google och andra sökmotorer enkelt kan hitta och indexera alla dina sidor på hemsidan. Pluginet uppdaterar automatiskt webbkartan varje gång du skriver ett nytt inlägg så efter att ha aktiverat pluginet och skapat den första webbkartan behöver du aldrig mer röra pluginet.

4. WP Super Cache

Det här är ett kraftfullt plugin som chachar din hemsida för att snabbare kunna surfa på den. Detta är framförallt nödvändigt för större hemsidor med mycket trafik men även de små hemsidorna bör se till att vara så snabba som möjligt.

5. WP-PageNavi

Det här pluginet skapar en snyggare och mer avancerad navigation till din blogg. Detta gör att besökare enklare kan bläddra igenom dina inlägg även om du har en mängd sidor. Det krävs dock att du placerar en kod snutt där du vill ha navigationen vilket gör att du antingen måste kunna redigera ditt tema eller skaffa ett tema som redan har scriptet på plats. Populariteten hos detta plugin gör dock att de flesta teman har skrivit en den här koden i förebyggande syfte.


En kommentar till '5 Plugins du måste ha' »»

  • Hej
    WP Super Cache lät intressant så jag tog och provade den.

    Tänkte att det var bra om jag meddelade resultatet, ville inte alls fungera bra med nuvarande WP version 3.2.1 (nov2011).

    Lite kul var det, ett tag efter installationen ändrade jag lite i min vänster kolumn, funkade inte så bra, sidan ville inte uppdatera så jag pillade lite mer … helt plötsligt så hade jag tre olika layouts på vänster kolumn (ska vara samma) beroende på vilken sida jag var på :)


Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>