Google Summer of Code 2010 är här igen tillsammans med WordPress
GsoC

WordPress har återigen blivit valt som en av de 150 projekten med öppen källkod som kommer att delta i årets omgång av Google Summer of Code (GSoc). Detta är en plats för studenter runt om i världen att få delta i ett levande projekt tillsammans med mentorer från världens alla hörn och förutom att tillsammans skapa fantastiska rader av kod, ifall de utför ett bra jobb, dessutom bli belönade med $5000 från Google.

Att dessutom bli sedd av Google är inte heller fy skam då deras arbetsplats har värderats som den mest åtråvärda nu under flera år.

Under GSoC förra året (2009) skapades två projekt för WordPress, det ena är ett Sök API och det andra är en tema generator.

Search API

Sök funktionen i WordPress har länge varit fruktansvärd dålig, och man har med hjälp av små trix och fix i alla fall kunnat få den att bli ”ok”, men du har fortfarande inte haft någon möjlighet till mer avancerade sökningar, som ett visst ord i en viss kategori, eller sök efter en etikett i två olika kategorier, men inte den tredje. Man har inte kunnat använda tilläggs ord som AND, OR eller NOT.

Search API gör allt detta möjligt, och går att anpassa precis efter dina behov. Du kan dessutom använda dig av Google som backend sökmotor för dina sökningar.

Just nu finns Search API som ett plugin till WordPress, men från och med version 3.0 kommer det att ingå som standard för sökningar i WordPress.

Elastic theme generator

Det andra projektet skapade en avancerad temagenerator där du genom ett interface kan välja ett rutnäts storlek och sedan med hjälp av Dra&Släpp metod ”rita” rutor för dina element i temat och med en rullgardinslista tala om ifall du vill att elementet ska vara header, footer eller content bland annat.

Riktigt snabbt och smidigt plugin med enorm kapacitet. Men i skrivandets skull kallas den nuvarande versionen för 0.0.3 och rekommenderas inte att användas för seriösa hemsidor. Men det är ett bevis på vad som kan göras och vilken kapacitet som existerar.

Google Summer of Code 2010

Just nu pågår sökningarna för fullt till årets omgång av GSoC2010. Ansökningarna antas från den 29:e Mars till den 9:e April.

Tidigare år har det mer eller mindre varit obligatoriskt att man skickar in sin anmälan via Wp-hackers mailinglista för att få feedback innan man skickar in den till Google på riktigt. Så har du inte redan anmält dig på den listan, gör det nu.

I din ansökan krävs att du inkluderar ett förslag på ett projekt för WordPress. För inspiration ta en titt på WordPress egen idé bank på deras GSoC sida. Här finns bland annat förslag om Forum, Media, Widgets, Kommentarer och Profiler.

Skriv ditt förslag nu, och sök du med. För mer läsning kolla in Googles egen sida om Google Summer of Code.


Inga kommentarer till 'Google Summer of Code 2010 är här igen tillsammans med WordPress'

  • Det har inte kommit några kommentarer än, bli den första att skriva en

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>