Hitta dina gratis bloggikoner via IconFinder.com
iconfinder

Det finns en mängd siter där ute som levererar gratis bloggikoner om det så är egengjorda eller en samling av andras jobb. Min personliga favorit när jag letar efter gratis ikoner är att förlita mig på att Google gör jobbet och troget söka på någonting i stil med just ”Free Blog Icons”. Engelska genererar ju oftast flest träffar och då de flesta ikoner är utan text, spelar det ju ingen roll vilket språk de är skapade för. Detta var dock att föredra innan jag hittade IconFinder.com.

År 2007 startades siten IconFinder som nu är en av världens populäraste hemsidor för att söka fram och ladda ner bloggikoner. Men en snygg design, enkel navigation och smarta funktioner gör IconFinder ikonsöknandet till en fröjd för utvecklaren och genom att kunna söka på en viss typ av ikon istället för ett set av ikoner, skiljer den ut sig från mängden ikonhemsidor och gör det roligt att hitta dina små bilder.

IconFinder Start

Om du hittar en ikon du tycker om, kan du självklart titta på hela settet för att hitta liknande ikoner som passar bra ihop.

Genom en användarvänlig meny kan du ställa in bakgrund till ikonerna, vilken storlek du önskar och huruvida du letar efter ikoner som går att använda till kommersiella ändamål eller inte.

De klassiska och populära ikonsamlingarna hittar du självklart också på hemsidan, likt silk2 till exempel. Genom att skriva iconset: före ditt sökord letar du enkelt upp det specifika iconset som du önskar, för just silk2 blir alltså adressen: iconset:silk2.

Som om detta inte var tillräckligt, IconFinder erbjuder dessutom ett eget API för dig att kunna programmera dina egna applikationer och funktioner emot. Kanske visa de senaste ikonpaketen på din egen hemsida?

IconFinder WordPress

Har du egna ikoner som du gjort hemma och känner att du också vill finnas med på IconFinder, då kan du enkelt ladda upp dina ikoner på siten och bli tillgänglig i sökmotorn för att nedladdas du med.

Detta är lite av vad IconFinder har att erbjuda, ta en titt själv för att se hur det fungerar. Har du någon annan bra ikonsida att rekommendera? Släng iväg en kommentar och berätta för mig i så fall. Tills WordPressGuru har hittat någonting bättre kommer jag i alla fall att använda IconFinder.


En kommentar till 'Hitta dina gratis bloggikoner via IconFinder.com' »»

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>