Server krasch och WordPress 3.1 Reinhardt
wordpress_3.1_stable

WordPress har varit nere några dagar på grund av att hårddisken på servern som WordPressGuru ligger på gick upp i rök. Fortsättningsvis på grund av fruktansvärt backuppande från min sida fanns det inga backupper på databasen sedan mitten av november. Vilket medföljer att alla kommentarer där efter är spårlöst försvunna.

Jag kan ärligt säga att jag har läst alla era kommentarer som har kommit in sedan november och svarat på dem, har ni sett mina svar, great, om inte; Posta gärna kommentaren igen, så ska jag göra ett nytt försök att svara på er fråga åt er.

Skulle det vara så att ni har lämnat en kommentar om beröm eller för att lämna ett tips eller liknande, var inte rädda för att skriva en ny kommentar. Jag älskar när ni skriver till mig, och vill gärna ha kommentarerna tillbaka.

Inläggen är i alla fall återskapade och all kod till hemsidan hade jag backup på, så nu vet ni i alla fall varför WordPressGurun var nere några dagar, och varför era kommentarer har försvunnit.

En glad nyhet i alltihop är att sidan nu är mycket snabbare. Jag hade länge gått och funderat över varför laddningstiden på sidan hade varit uppe i 4 sekunder i snitt, och antagit att jag hade kodat någonting fel, eller att WordPress rent allmänt skulle vara långsamt, då jag trots mycket läsande inte kunde hitta några källor till dess långsamhet. Anledningen till dess långsamhet var dock, visade det sig nu, att hårddisken höll på att lägga av, och helt enkelt hade svårt att läsa filer och ge dem till klienten, så nu när WordPressGurun ligger på en ny och stabil server, så är sidan åter igen i den briljanta hastighet den förtjänar.

WordPress 3.1 ”Reinhardt”

Vidare till efterlängtade och glada nyheter; WordPress 3.1 Reinhardt har äntligen släppts. Det beräknades komma ut för någon månad sedan, men efter att ajax versionen av administrationspanelen drogs tillbaka på grund av för mycket buggar och säkerhetsrisker som man inte hann lappa ihop, så blev man nu tvungen att testa igenom hela WordPress versionen på nytt för att se att ingen funktionalitet råkade försvinna när man drog tillbaka funktionaliteten. Där av den förlängda test perioden.

Men nu är WordPress 3.1 äntligen här mer mycket nya och härliga funktioner. Det första ni kommer att se är den nya administration-baren som placeras absolutpositionerat högst upp på era sidor när ni är inloggade. Genom den kan ni enkelt komma åt de vanligaste sidorna ni vill komma åt, skriva nytt inlägg, redigera sida, kommentarer och så vidare.

Den andra största förändringen är tillägget av Inläggsformat som äntligen har kommit till WordPress. Läs gärna mitt tidigare inlägg om just Inläggsformat i WordPress 3.1 där jag går igenom precis hur nu gör för att utnyttja denna super funktion i era teman.

För mer information om de nya funktionerna som har tillkommit i version 3.1, vänligen fortsätt läsandet på WordPress.org’s nyhets sida.

Så uppdatera era versioner av WordPress och njut av ett bättre bloggverktyg.


4 kommentarer till 'Server krasch och WordPress 3.1 Reinhardt' »»

 • Hej igen!

  Du. Vart har rutan där man skriver mini-versionen/ingressen (excerp/utdrag) av ens text tagit vägen? Hittar den inte sedan jag uppdaterade till 3.1.


  • WordPress har varit ”snälla” i version 3.1 och gömt många av de paneler som inte används så ofta per default, så att det ska bli cleanare när du skriver inlägg och skapar sidor. Alla boxar och paneler finns dock fortfarande kvar om du kollar högst upp till höger på den lilla gömda filen ”Panelinställningar”.

   Lycka till.


 • 3. Matte skriver: |

  VA ??

  Har inte LOOPIA Backup??

  Gud! Livsfarligt! Vilket jämrans webbhotell!

  Varning! Varning!!


  • Jodå Loopia har självklart backup. Dessvärre använde jag inte Loopia som webbhotell utan hade hemsidan på min egen server… Vilket visade sig vara lite instabilt i skivandet av inläggets stund. Nu ligger den dock säkrare, och borde inte kunna råka ut för liknande problem.

   Men Loopia ska självklart inte ta något smuts för detta, då jag inte använder deras webbhotell för WordPerssGurun.


Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>