Skaffa avatarer med Gravatar
gravatar

Har du sett personer som kommenterar på dina inlägg med avatarer kopplade till sig och funderat hur man gör för att få dem?

Nätverket heter Gravatar (Globally Recognized Avatar) och bygger på att du ska endast behöva ladda upp din profilbild på ett ställe på hela internet för att bilden ska kunna visas på alla bloggar och forum som använder sig av tjänsten. Det som knyter dig till din bild är din e-postadress så om du har laddat upp en bild på Gravatar, knyter din mail till den, och sedan kommenterar ett inlägg på en WordPress-blogg med den mailen så kommer den avatarbilden att synas.

Börja med att registrera din e-mailadress på Gravatar.
När du har verifierat din adress genom mailet, loggar du in på Gravatar och under fliken ”Mitt konto” väljer du alternativet ”Lägg till en bild”.

Här väjer du lämpligaste uppladdningsmetod om det är från datorn, internet, webbkameran eller en redan uppladdad sådan.
Ladda upp bilden, beskär den och välj vilken rekommendations nivå bilden har.

Bilden blir automatiskt satt som din profilbild för den angivna mailen men om du känner att du vill byta är det bara att klicka på miniatyren och bekräfta ditt val.

Allt klart! Använd samma mail i en kommentar på en WordPress-blogg och samma bild som tidigare uppladdats kommer magiskt nog att dyka upp. Tack vare detta kommer du lättare bli igenkänd i bloggosfären och skapa ett namn för dig själv där ute. Vilket i slutändan kommer att dra fler besökare till din egen blogg.


En kommentar till 'Skaffa avatarer med Gravatar' »»

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>