Skapa en Twitter till din blogg
twitter-logo

Att få trafik till din blogg är något du hela tiden kommer att kämpa med. Att använda de sociala nätverkan där ute är en bra och relativt enkel möjlighet att få in lite fler personer, och dessutom ett utmärkt tillfälle att ge dessa besökare uppdateringar om siten.

Om du har en personlig blogg bör du utnyttja Facebook genom att tala om för alla där att du har en blogg. Du kan du oxkså låta Facebook läsa av din RSS feed och publicera den på din profil.

Något du dock måste göra oavsett ifall du har en personlig blogg eller en blogg för ett företag är att skapa dig en Twitter. Registrera dig med ett namn som tydligt talar om att din twittersida och din blogg hör ihop.

Fyll i alla fälten i settings, där självklart ”More Info URL” bör vara länken till din sida. Nöj dig inte heller med standardbilden på din twitterprofil utan ladda upp en ny, antingen en bild på dig själv eller en bild på bloggens logga.

Ladda ner pluginet Wp to Twitter och aktivera det. Gå till settings och fyll i att du vill skapa ett Twitterinlägg varje gång du publicerar ett inlägg. Om du vill kan du även skapa twitterinlägg för publicerade sidor och länkar, men du bör inte skapa inlägg för ändringar, då detta kan bli väldigt tjatigt.

Kryssa inte i att du vill skapa blogginlägg för alla Tweets du gör.

Kryssa i ”Use Google Analytics with WP-to-Twitter” och fyll i texten Twitter i rutan. Detta lägger till några textrader sist på alla twitterlänkar vilket gör att du kan spåra inkommande klick från twitter genom kampanjer på din Google Analytics sida. Detta gör att du enkelt kan se hur mycket trafik detta ger dig.

Markera ”Use Cli.gs for my URL shortener” sen spara dina inställningarna när du är färdig, fyll i dina konto inställningar och spara igen.

Under rubriken ”Your Cli.gs account details” ska du fylla i en cli.gs API nyckel men du har antagligen ingen än. Så klicka på länken till sidan från pluginet eller klicka här och skapa dig sedan ett gratis konto.

När du har ditt konto och har loggat in klickar du på meny valet ”My API Keys” och sedan knappen ”Create New API Key” vilket kommer att generera en nyckel åt dig. Kopiera den långa nyckeln och klistra in den på rätt ställe i pluginet. Spara sedan inställningarna igen och du är färdig.

Nu behöver du inte längre oroa dig för Twitter mer. Den kommer att publicera ett Tweet (Twitterinlägg) varje gång du publicerar ett blogginlägg och placera en länk till inlägget för alla att se, helt automatiskt. Eftersom Twitter bara tillåter ett visst antal tecken förkortas länkadressen till blogginlägget med hjälp av Cli.gs och i slutändan av varje länk kommer en kampanjkod att finnas för att du ska kunna spåra dina besökare som kommer från Twitter.

Tyvärr kommer ingen att se allt ditt twitterjobb ifall du inte har några personer som följer dig på Twitter, så passa på att ta en stund och titta runt på vilka vänner du har på Twitter och börja följa dem. De kommer i gentjänst besöka din twitterprofil och tycker de att det verkar intressant så kommer att att börja följa dig. Varje person som följer dig på Twitter är sedan också en potentiell besökare till din blogg.

Det var allt du kan göra i det här ämnet. Nu är det bara att börja publicera inlägg och se hur dina twitterinlägg automatiskt börjar skapas, och sedan hur besökarna börjar hitta dit.


19 kommentarer till 'Skapa en Twitter till din blogg' »»

 • Lite funderingar. Jag har nu gjort och följt guiden. Jag ser dock att du får till din twitter för inlägg med en cli.gs länk. Hur ska jag skriva i min kod för twitter ikonen så även jag får en cli.gs?


 • När den genereras hamnar den som ett ”eget fält”. Du kan hämta den och använda den som du gör med alla egna fält, först skriver du:
  <?php $cli = get_post_meta($post->ID, ‘wp_jd_clig’, true); ?>
  Så har du adressen i variablen $cli. Sen sätter du in den i Twitter ikonen likt:
  href=”http://twitter.com/home/?status=WordPress%20Guru%20skriver:%20<?php the_title(); ?>.%20<?php echo $cli ?>”

  Edit: Oj… blev lite kladdigt… Men det är för att %20 är mellanrum i adresser…


 • Hmm. I min page.php har jag lagt till:
  [code]ID, ‘wp_jd_clig’, true); ?>[/code]

  Länk är:

  [code]<a href="http://twitter.com/home?status=Läser inlägget på http://romeon.net: .%20"><img src="/images
  /bookmark/twitter.png" alt="Twitter" />
  [/code]

  Hoppas php och img taggarna etc inte körs utan visas som text :D


  • okey det syntes inte :D Men det ska va som du har visat mig. Det första där den hämta och lägger i cli har jag lagt i page.php.

   echo cli har jag lagt i länken. men den echoar ingenting :S

   Du kan kolla på mina page.php inlägg så får du se :d


   • Sorry man får använda &lt; för < och &gt; för >… har inte orkat bygga eller kolla efter någonting sådant för kommentarer än…

    page.php säger du? Det är väl i single.php du vill ha det? Det är väl dem som du automatiskt postar på Twitter?

    För att det ska funka så måste du ha ett ”eget fält” som heter ‘wp_jd_clig’, det skapas automatiskt om du låter pluginet posta på Twitter, men det existerar ju inte på gamla inlägg om det är där du testar nu. (Kolla också att alla apostrofer ‘ är riktiga apostrofer och inga ”smarta apostrofer”.


 • Nix, det gör det fortfarande inte. Jag kallar på bookmark2.php i min single.php.

  Testade att ha den dör kod snutten med cli både i bookmark2.php samt i single.php. Inget av det hjälper. Tyvärr kan jag inte php så försökte med massa konstiga saker och det fungerade defintivt inte :D


  • De ända kraven som verkligen finns är att du måste ha ett eget fält i ditt inlägg som verkligen heter ‘wp_jd_clig’ (gå in i inlägget, scrolla ner till ”egna fält” och se efter), sen måste du vara inuti The Loop så att du kan hämta $post->ID, annars är det egentligen ingenting. Ja, och att du placerar värdet i variabeln $cli innan du använder den förståss.


 • Humidum. Alltså om jag använder get permalink så tar den ju fram det, så jag antar att det är inom the loop.

  Jag scrollade ner.. Jag har inga fält. Så jag väljer fältet wp_jd_clig manuellt. Men då har den inget värde..

  Och jag kan itne lägga till den om jag inte anger ett värde. Any idea ? :D


  • När du publicerar ett nytt inlägg, så kommer den att skapa en clig automatiskt, och då kommer du få det egna fältet ”wp_id_clig”. Pluginet gör ingenting på gamla inlägg, alltså måste du skapa micro-url:en själv. Så gå in på < href="http://cli.gs" target="_blank">cli.gs och skapa egna små adresser. Sen kopierar du din nya url, och skapar ett nytt ”eget fält” som heter ”wp_id_clig” på alla dina gamla inlägg, och klistrar in den nya url:en som värde.

   Testa att skapa ett nytt inlägg, se hur den skapar de egna fälten och härma på de gamla inläggen.


 • Det är just det.. att nya inlägg får inte fältet..

  Så här ser det ut vid ett ntt inlägg:
  http://romeon.net/falt.png

  Bookmark2.php + single.php:
  http://romeon.net/php.txt


  • Men de där inlägget är ju inte ens publicerat, du måste publicera inlägget för att pluginet skapa arbeta och kunna ska en cli.gs


   • Aha okey, ja men jag publicerar ju dom men det fungerar ändå inte. Jag får en cli länk i själva inlägget där jag redigerar: http://romeon.net/falt2.png
    Men den lyckas ändå inte displaya cli via kodsnutten du gav mig. :(


    • Så om du skriver någonstans i singel (i loopen)
     <?php echo get_post_meta($post->ID, ‘wp_jd_clig’, true); ?>

     Så händer ingenting? Och jag upprepar, se till att byta ut apostroferna mot riktiga apostrofer. Kopiera inte och tro att det ska fungera.


 • hah! Där hade vi det, jag hade inte en susning om att man ska ändra apostroferna =) Nu fungerar det. Tackar =)


  • Hehe gissade det… WordPress har en förmåga att ändra dem till ”smarta-apostrofer” som endera går åt vänster medan den andra går åt höger. Sure, snyggt… Men det funkar inte så bra i kod snuttar… Måste verkligen bygga en ”<code>-funktion” tror jag :)


 • Ja det tycker jag verkligen vore en smart idé, speciellt då folk som jag som inte riktigt har koll, Copy pastar.

  Det är ändå lite charmigt med kodning, att något så litet får en hel funktion att inte fungera. Tack än en gång så hjärtligt =)


 • 19. Pingback: Varför bloggar man? | Magnus Thörnblad

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>