Testa WordPress innan alla andra, bli en beta testare
Wordpress Betatestare

WordPress 3.0 Beta 2 kommer att släppas vilken dag som helst, och spurten för att fixa de sista buggarna till den riktiga releasen har verkligen satt igång. Den stabila officiella versionen av WordPress 3 kommer också att komma när som helst, och bli synlig för alla som en ”Uppdatera nu” banner högst upp på din administrations panel.

För många kommer det tillfället att bli det första mötet med WordPress 3.0 trots att jag har rabblat på om den nya versionen och betor och alphor nu i snart 2 månader. Ni har minsann inte blivit ombedda av WordPress att uppdatera till någon beta version. Så hur gör man egentligen?

Automatiska uppdateringar

I WordPress finns det en funktion som jämför ditt versionsnummer av WordPress mot den aktuella versionen hos WordPress.org. Ifall ditt versionsnummer är lägre än versionen på deras hemsida, så får du ett meddelande, och blir ombedd att uppdatera. Easy enough.

Samma sak gäller för de instabila versionerna av WordPress, alpha- och beta-versioner. När du är inne i ett instabilt uppdateringsspår så jämförs ditt versionsnummer mot den senaste instabila versionen av WordPress på deras server, och du kan även här bli ombedd att uppdatera till en nyare version av en alpha eller beta testvariant.

WordPress versionsnummer

WordPress versionsnummer består av 3 siffror som delas av med en punk emellan.

Version: 2.9.2

Den första siffran betyder stor förändring, det är någonting att verkligen se fram emot. Nya funktioner och ofta också nytt utseende. Detta är ofta också ett steg som avgör gränsen för bakåtkompatibilitet.

Den andra siffran är ett släpp med ny funktionalitet. Inte lika stor som den första siffran, men definitivt någonting nytt.

Den tredje siffran betyder buggfix. Dessa kan komma precis när som helst och ofta tätt efter en större versionsökning. När man släpper en version som bara ökar den tredje siffran får ingen ny funktionalitet tillkomma, utan bara omplåstring av den gamla.

Beta versioner

Om du är inne i ett utvecklingsspår så kommer versionsnumren ha en text efter sig likt:

Version: 3.0-beta1

Att placera sig i ett utvecklingsspår

Det finns ett helt gäng sätt att förflytta sig från den stabila uppdaterings linjen till den instabila utvecklingslinjen.

Observera! Gör inte detta på din riktiga live-blogg, då dessa version är instabila och kan ha många olika fel!

Ändra versionnummer

Ett relativt enkelt sätt att placera dig i en utvecklingslinje är att öppna filen: /include/version.php från din root katalog och leta upp raden $wp_version = . Som värde skriver du någonting i stil med:

$wp_version = '3.0-dev';

Detta kommer att placera dig i utvecklingsgrenen för version 3.0, ända tills den stabila versionen av 3.0 kommer ut, då du kommer att återgå till den stabila uppdateringslinjen och får på nytt ändra värdet till tex: 3.0.1-test

Ordet dev eller test kan vara precis vad som helst, så länge det är en sträng av någon sort.

Ladda ner och installera

Ett annat alternativ är att ladda ner en beta version och installera från början. På så sätt är WordPress automatiskt redan placerad i rätt utvecklings läge. Här är länken till 3.0-beta 1.

Beta Tester Plugin

Det absolut enklaste och smidigaste sättet är dock att ladda ner pluginet WordPress Beta Tester. Genom att ha detta plugin aktiverat placeras du automatiskt i utvecklingsläget och ser på så sätt till att aldrig missa en uppdatering.

Wordpress Beta Tester Plugin

Var inte blyg, se till att inte missa en ända uppdatering, berätta om du hittar fel, hjälp WordPress teamet, lappa ihop de fel ni hittar, dela med er av eran kunskap och tillsammans skapar vi det bästa WordPress vi hittills skådat.


Inga kommentarer till 'Testa WordPress innan alla andra, bli en beta testare'

  • Det har inte kommit några kommentarer än, bli den första att skriva en

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>