Utkast i WordPress och innan du publicerar
Publicera

Utkast-funktionen i WordPress är en perfekt möjlighet för lite fritt skrivande utan att behöva visa upp ditt inlägg direkt, och skapar möjligheten till att påbörja en inlägg trots att du vet att du inte har tid att avsluta det. Eller göra som jag, skriv ett utkast med bara en titel så fort du får en bra idé på ett inlägg, så att du inte glömmer bort det till senare. Personligen känner jag att en lapp bara försvinner och man har den ändå aldrig tillgänglig när man behöver den. Genom att skriva sina idéer i titlar på utkast på din blogg, så har du din idé precis där du senare kommer att använda den, och dessutom oavsett vilken dator du sitter vid.

Det ända du behöver göra är att klicka på ”Spara Utkast” knappen istället för ”Publicera”, i samma ruta, när du känner dig färdig med ditt utkast. Du är sedan fri att ta upp skrivningen vid ett senare tillfälle.

Det kan också vara smart att spara ett inlägg som ett utkast och suga på karamellen ett dygn innan man publicerar, då nya idéer, eller andra formuleringar kan poppa upp under natten. Glöm inte bort att förhandsgranska och läsa igenom ditt inlägg innan du sedan publicerar, stavfel uppskattas aldrig i bloggar.

Sist vill jag också påpeka en funktion som finns i rutan ”Publicera” om man klickar på ordet ”Redigera” efter texten ”Status”. Där dyker det upp ett alternativ som heter ”Väntar på granskning” vilket också byter spara utkast-knappen till ”Spara som väntande”. Genom att ställa in detta alternativ kan en redigerare eller bloggansvarig se att inlägget är färdigskrivet och förväntas granskas innan det publiceras. Denna funktion är framförallt användbar för bloggar med många skribenter och bloggtidningar. Har du en privat blogg kommer detta sista alternativ troligtvis aldrig att användas.


Inga kommentarer till 'Utkast i WordPress och innan du publicerar'

  • Det har inte kommit några kommentarer än, bli den första att skriva en

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>