Webbläsare du aldrig har hört talas om
uncommonBrowsers

Tröttnat på allt tjat om Opera, Chrome, Firefox, Internet Explorer och Safari? Vill du bara fly kriget om webbanvändaren och gömma dig i en webbläsare vars statistik inte når över 1% av användarna på internet? I så fall har du en hel del att sätta tänderna i.

De ända webbläsarna som lämnat spår efter sig på WordPressGuru de senaste månaderna, bortsett från de ovan nämnda fem, och en del special anpassade webbläsare till telefoner som HTC och BlackBerry, är framför allt SeaMonkey och Camino. Men det finns många fler än så. Några bloggar som skriver om ämnet är bland annat SixRevisions, SmashingMagazine och TheSoftHelp, eller varför inte ta hjälp av vår trogna Wikipedia för en lista på gratis webbläsare. Man finner snart att listan är lång, men med många intressanta inslag, framförallt eftersom många webbläsare nischar sin målgrupp för att alls ha en chans att konkurrera.

Flock till exempel är utformad speciellt för användare av sociala nätverk, medan Amaya är lika bra på att visa webbsidor som den är på att redigera dem live. Många är inriktade på att vara små och lätta, och specialgjorda för till exempel Mac, Linux eller din mobiltelefon. När kommer en lista på några intressanta webbläsare:

SeaMonkey LogoSeaMonkey

SeaMonkey är en Mozilla baserad webbläsare som likt Firefox har rest sig ur askan av gamla Netscape. Den är snabb och lätt med flera intressanta funktioner.

SeaMonkey Browser

Amaya LogoAmaya

Amaya kallar dig själva för en webbeditor mer än en webbläsare, då deras program framförallt inriktar sig på möjligheten att editera hemsidor live i din läsare.

Amaya Browser

Flock LogoFlock

Flock var tidigare en Mozilla baserad webbläsare, men har i och med de senaste versionerna gått över till att att bli en Chrome läsare. Webbläsaren är framförallt byggd för användare av sociala nätverk med Twitter och Facebook i spetsen, men med Chrome i botten är den så snabb och stabil att den lämpar sig för alla.

Flock Browser

Camino LogoCamino

För Mac-användaren är Camino ett riktigt trevligt substitut till Safari. Den är snabb, snygg och lätt, och framför allt så är den skriven med öppen källkod. Helt klart värd att testa.

Camino Browser

För fler intressanta webbläsare, ta en titt på ovan nämnda sidor:


Inga kommentarer till 'Webbläsare du aldrig har hört talas om'

  • Det har inte kommit några kommentarer än, bli den första att skriva en

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>