WordPress 2.9 är här
wordpressLogo

Nya versionen av WordPress är här, 2.9, med en hel del nya funktioner och finesser åt oss.

Inbyggd videofuntion

Nu är det lättare än någonsin att visa videor på din blogg. Genom att endast hitta länken till videon du vill visa och slänga in den i inlägget så skapar den WordPress nu mera automatiskt en spelare att spela upp din video i. Inga taggar behövs och inga extra plugins endast en http:// adress till din video på en rad och videon dyker upp som den här:

Videon har adressen http: ⁄ ⁄ www.youtube.com/watch?v=SxNJTWZVOQk, och det är det ända som behövs. Just nu stödjs de vanligaste videohemsidorna som YouTube, Vimeo , Flickr och Google Video. Vad gäller WordPressTV funkar bara deras egna WordPress-typ videor för tillfället (det var av den anledningen jag hittade en YouTube version av filmen ovan).

Papperskorg

Det finns nu en global papperskorg i WordPress som gör det möjligt att ångra dina borttagna inlägg och kommentarer ifall du tryckt fel, eller kommer på att det kanske är bättre att ändra inlägget, istället för att ta bort det helt. Inte längre behöver du ”råka” ta bort en kommentar när du egentligen bara ville redigera den.

Detta gör också att du slipper tycka ”Ja, jag är säker på att jag vill ta bort kommentaren” varje gång du väljer det, då du nu enkelt kan ta tillbaks ditt val.

Buntvis plugin uppdatering

Under menyn Verktyg > Uppgradera hittar du nu mer möjligheten att uppdatera alla plugins (upp till 10) samtidigt. Detta underlättar väldigt mycket ifall du tex inte gör detta så ofta, eller om men ny uppdatering av WordPress kommer ut som alla plugin samtidigt vill hänga på.

Inbyggd bildeditering

Äntligen har WordPress kommit ut med en bildediterare, med lite enkla funktioner som kapning (corp), rotering och skalning. Detta är första steget i en rad nya media uppdateringar att komma.

WordPress BildEditor

Andra uppdateringar

Fortsättningsvis finns en bunt nya mindre funktioner, som att WordPress nu stödjer rel=”canonical” länkar i headern för bättre SEO möjligheter, och en hel del mindre uppdateringar för temabyggare för större möjlighet till templets och användarförändringar.

För en lista på alla uppdateringar och för mer information läs vidare på WordPress.orgs egna inlägg om uppdateringen.


Inga kommentarer till 'WordPress 2.9 är här'

  • Det har inte kommit några kommentarer än, bli den första att skriva en

Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda dessa taggar:
<a href="">, <em>, <strong>, <img src="">,
<pre lang="php">, <code>, <blockquote>